Belastingdienst keurt de opdrachtovereenkomst ZZP van Van Dijk Employment Services goed.


De afgelopen periode hebben we nauw samen gewerkt met de belastingdienst om een opdrachtovereenkomst te ontwikkelen die niet alleen voldoet aan de nieuwe richtlijnen binnen de Wet DBA, maar ook goed aansluit bij de dagelijkse praktijk waarin wij met onze opdrachtgevers en zzp’ers samenwerken. Op 10 januari jl. heeft de belastingdienst onze opdrachtovereenkomst positief beoordeeld.

Met de komst van de wet DBA per 1 mei 2016 wordt de arbeidsrelatie tussen de zzp’er en de opdrachtgever met een scherpere blik bekeken. Eerst was een VAR voldoende als vrijwaring van de afdracht van loonheffing en premie werknemersverzekeringen voor de opdrachtgever, maar nu geldt alleen een door de Belastingdienst goedgekeurde overeenkomst als leidraad voor de samenwerking. Dit alles is in het leven geroepen om duidelijkheid te scheppen voor de zelfstandige, voor ons en voor onze opdrachtgevers omtrent de aard van de relatie. Waar in de situatie voor 1 mei 2016 de zelfstandige alleen aansprakelijk was voor ‘schijnzelfstandigheid’, zijn dat vanaf 1 mei zowel de opdrachtnemer als de opdrachtgever

Inmiddels zijn we begonnen met het vervangen van alle oude overeenkomsten door de goedgekeurde opdrachtovereenkomst. Alle zelfstandigen die in opdracht van Van Dijk Employment Services werken, zullen dat voortaan via de nieuwe goedgekeurde opdrachtovereenkomst doen.

Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services