Greetje Bonnink zet zich binnen Van Dijk in voor de administratie.


Greetje Bonnink zet zich binnen Van Dijk in voor de administratie.

Al jarenlang werkt Greetje Bonnink met veel plezier bij Van Dijk Employment Services, waar zij zich inzet voor een goede en complete administratie.

“Geef mij maar cijfers”

Greetje komt uit Breda en woont daar ook met veel plezier, samen met haar partner. In haar vrije tijd houdt ze van sportief wandelen of juist relaxen in de sauna. Ook bezoekt ze graag haar kinderen en 2 kleinkinderen die afgelopen jaar zijn geboren. Al op het middelbaar algemeen voortgezet onderwijs (mavo) merkte ze dat ze goed is met cijfers. Wiskunde was dan ook haar beste vak. “Ik zat in een speciaal klasje bij wiskunde, ‘de stelling van Pythagoras’ noemden wij ons.” Ondanks dat cijfers haar zo goed lagen, twijfelde ze tussen het middelbaar economisch en administratief onderwijs (meao) en de opleiding kinderverzorging / jeugdverzorging toen ze van de mavo kwam. “Toen heb ik toch kinderverzorging / jeugdverzorging gedaan, omdat ik dat eigenlijk ook heel mooi werk vind.” Toch bleek deze opleiding niet goed bij Greetje te passen. “Je moet heel veel rapporten schrijven en ik ben niet van het schrijven. Geef mij maar cijfers.”

Nadat ze een baan bij de Rabobank had gevonden, heeft ze de stap naar het meao gezet. Ze is naast haar werk de opleiding Bedrijfsadministratie gaan doen. Later heeft ze nog thuisstudies rondom verzekeringen en loonadministratie gedaan. “Zo ben ik in het vak gerold en ik vind het nog steeds leuk.” Een van de banen die hierna volgden, was vergelijkbaar met het werk dat ze nu doet. “Ik heb ongeveer hetzelfde werk gedaan bij een ander bedrijf en dat vond ik toen heel leuk. Maar omdat ik 170 kilometer verderop ging verhuizen, heb ik die baan opgezegd.” Greetje ging daarna aan de slag als auditor om uitzendondernemingen voor de NEN 4400-1 te certificeren. “Dat beviel eigenlijk niet. Ik moest andere mensen controleren en ik kwam te veel foutjes tegen, waardoor ik het liever weer zelf wilde doen.”

Werken bij Van Dijk

Inmiddels werkt Greetje al 8 jaar bij Van Dijk. “En ik ben voorlopig niet van plan om weg te gaan.” Het werk maakt dat ze het na al die jaren nog steeds erg naar haar zin heeft, maar ook haar collega’s waar ze leuk contact mee heeft. Een gezellig praatje kan ze dan ook zeker waarderen, maar stelt daarbij wel haar werk voorop, zeker in drukke tijden. De uitjes van Van Dijk ziet ze dan ook als toegevoegde waarde om bij te kletsen met collega’s en elkaar op een andere manier te leren kennen.

Toen Greetje bij Van Dijk kwam werken voelde ze zich gelijk thuis door de gezellige, familiaire maar ook no-nonsensesfeer, waarbij hard werken én gezelligheid belangrijk zijn. Hoewel deze sfeer door de jaren onveranderd is gebleven, heeft Greetje wel wat veranderingen meegemaakt. Zo is het bedrijf een stuk gegroeid in het aantal medewerkers, zowel intern als extern. “We zijn veel groter geworden.” Daarbij ziet Greetje een toename in het aantal zzp’ers dat via Van Dijk aan de slag gaat, dit heeft ook invloed op de loonadministratie. “Ook zaten we eerst een verdieping hoger in het pand. Inmiddels is het pand zelf aangekocht en is er daardoor een boekhouding bijgekomen.” Wat Greetje merkt bij Van Dijk en dat volgens haar ook erg belangrijk is, is dat iedereen elkaar nodig heeft. “Het is niet dat wij als administratief team het moeten doen, ook niet de consultants of team Communicatie. Je hebt elkaar nodig. Halen de consultants geen projecten binnen, dan heb ik geen werk om te boekhouden. En doe ik mijn boekhouding niet goed, dan wil niemand bij Van Dijk werken. We dragen dus allemaal ons steentje bij.”

Verschillende uitdagingen

Als administratief medewerkster heeft Greetje te maken met piekmomenten in haar werk. “Rondom de week waarin de salarissen betaald moeten worden, is er altijd een piek.” Deze momenten rond de salarisweek zijn dan ook een grote uitdaging voor Greetje. Maar naast alles vindt ze het vooral de uitdaging om het goed te doen. “Omdat wij heel veel verschillende opdrachtgevers hebben, hebben we ook heel veel verschillende manier van factureren. Daarbij hebben we veel verschillende systemen waarin we werken. Het is bij een nieuwe opdrachtgever of een nieuw systeem altijd even uitzoeken hoe het zit en hoe het werkt, dat vind ik wel leuk.” Deze uitdaging pakt Greetje aan door nooit zomaar ergens vanuit te gaan en altijd contracten erbij te pakken. Als er dingen anders zijn dan in het contract beschreven, dan overlegt ze dit met de consultant. Secuur en scherp zijn is hierbij van belang. “Omdat we eigenlijk meer uitzonderingen hebben dan regels, moet je een heel goed geheugen hebben.” Greetje weet dan ook uit haar hoofd wat er rond bepaalde medewerkers speelt. Dat is belangrijk in haar drukke werk waarbij ze geen tijd heeft om dat opnieuw uit te zoeken.

De verzekeringen die constant veranderen, vindt Greetje ook een leuke uitdaging. “Elk jaar moet je toch weer kijken of het voldoet.” Ook volgt ze jaarlijks webinars over veranderde belastingrechten, salarisadministratie en de wetgeving. Andere belangrijke onderwerpen voor haar functie houdt Greetje bij via internet. “Elke 14 dagen ga ik het nieuws door of er dingen zijn veranderd in de belastingwetgeving en de gewone wetgeving die invloed hebben op de lonen of op zzp-gebied.” Zo zijn de loonheffingen dit jaar bijvoorbeeld erg veranderd. “Eigenlijk verandert er elk jaar wel iets in de loonheffingen, dus dat moet je gewoon volgen. Anders kun je niet goed je werk doen.”

Controlemomenten door de accountant en de audits voor de NEN 4400-1 ziet Greetje ook als mooie uitdagingen én als bevestiging of alles goed is gegaan in de administratie. De accountant komt elk kwartaal langs en 2 keer per jaar is er een audit voor de NEN 4400-1-certificering of de organisatie voldoet aan de belastingwetgeving, of medewerkers niet onder het minimumloon betaald worden, of het vakantiegeld goed uitbetaald wordt en vakantiedagen goed berekend worden. Dit wordt tijdens de audit gecontroleerd. “Daar zijn wij met de voorbereiding lang mee bezig.” Het is voor Greetje en haar team dan ook altijd een feestje als Van Dijk foutloos of met zo min mogelijk fouten door de controles heen gaat. “De laatste jaren zijn er geen foutjes bij ons. Als de accountant en de NEN zijn geweest, dan zijn we daar ook altijd weer trots op.”

 

 

Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services