Adviseurs brandveiligheid (2fte) (24-32uur)


Adviseurs brandveiligheid (2fte) (24-32uur) - 200334

U bent een analytische adviseur brandveiligheid die ervaring heeft met de advisering over herstelwerkzaamheden voor brand- en vluchtveiligheid binnen de diverse gebouwen van de universiteit.

Wie?
Onze opdrachtgever, een universiteit in de provincie Utrecht, is op zoek naar 2 senior adviseurs brandveiligheid. Momenteel wordt een nieuw team samengesteld dat zich bezig gaat houden met de brandveiligheidsaspecten van de gebouwen van de universiteit. Het vastgoed van de universiteit bestaat uit onderzoeksgebouwen met geavanceerde onderzoekslaboratoria, klinieken, bibliotheken en onderwijsgebouwen. Daarnaast bestaat het vastgoed ook uit rijksmonumenten in de binnenstad, het International University College en het Science Park. De universiteit is een grote instelling met een omvangrijk, gedifferentieerd en complex vastgoedbestand dat zich uitstrekt over een aantal, onderling sterk verschillende, locaties in de stad.

Het Facilitair Service Centrum (FSC) is één van de directies van de Universitaire Bestuursdienst. Het FCS biedt een breed scala aan producten en ondersteunende diensten aan de universitaire faculteiten en diensten, net als de individuele medewerkers, de studenten en de externe huurders. Het FSC is verantwoordelijk voor het in stand houden van veilige en bedrijfszekere gebouwen. Deze verantwoordelijkheid is ondergebracht bij de afdeling Onderhoud en Beheer wat onder andere aan de slag gaat met de brandveiligheid van de gebouwen aan de hand van een herstelprogramma. Het Herstelprogramma Beleidskaders Brandveiligheid heeft als doel om de brand- en vluchtveiligheid van de universiteitsgebouwen aantoonbaar op het gewenste niveau te brengen. Het brandbeveiligingsconcept omschrijft de brandpreventieve voorzieningen van het betreffende pand in relatie tot het wettelijke kader en het beleidskader van de universiteit en de samenhang van de voorzieningen.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent verantwoordelijk voor het bepalen van de noodzakelijk herstelwerkzaamheden om zo tot het gewenste niveau van de vluchtveiligheid te komen en adviseert hierbij de opdrachtgever en biedt hierbij ondersteuning aan de projectleider.
 • U voert inspecties uit, stelt de onderzoekrapportages en de brandbeveiligingsconcepten op.
 • U legt verbanden tussen de verschillende brandpreventieve maatregelen, herkent de samenhang en weet deze duidelijk te verwoorden.
 • U vertaalt het doel van de opdracht naar een concrete opdracht waar het nieuwe team mee aan de slag kan gaan.
 • U gaat het nieuwe team brandveiligheidsspecialisten aansturen.

Eisen

 • U beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding in de richting van techniek.
 • U beschikt over een certificaat van de cursus brandpreventiedeskundige of gelijkwaardig.
 • U hebt in de afgelopen 10 jaar minimaal 5 jaar ervaring opgedaan als adviseur bij verbouwprojecten, renovatieprojecten of onderhoudsprojecten voor de brandveiligheidsaspecten van de bestaande gebouwen.
 • U hebt in de afgelopen 10 jaar minimaal 3 jaar ervaring opgedaan met het werken als adviseur op het gebied van brandveiligheid bij een publieke opdrachtgever of non-profit organisatie.
 • U hebt in de afgelopen 5 jaar ervaring op het gebied van het opstellen van werkomschrijvingen / bestekken voor de brandveiligheidsaspecten bij tenminste 3 aanbestedingen.
 • U hebt ervaring op het gebied van het uitvoeren van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheidsinspecties volgens de POV-methodiek.
 • U bent op donderdag 18 juni of vrijdag 19 juni beschikbaar voor een kennismakingsgesprek met de opdrachtgever.

Wensen

 • U beschikt over een afgeronde opleiding Fire Safety.
 • U hebt in de afgelopen 10 jaar minimaal 6 jaar of langer ervaring opgedaan met het werken als adviseur op het gebied van brandveiligheid bij een publieke opdrachtgever of non-profit organisatie.
 • U hebt in de afgelopen 10 jaar minimaal 8 jaar of langer ervaring opgedaan als adviseur bij verbouwprojecten, renovatieprojecten of onderhoudsprojecten voor de brandveiligheidsaspecten van de bestaande gebouwen.

Waar?
Regio Utrecht

Wanneer?
De functie is per begin juli beschikbaar voor 24-32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste begin juli 2021, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Hoe?
Reageer vóór woensdag 10 juni en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteer direct. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Rob van der Veen, 078-6549060. Referentienummer 200334.

Deze vacature is vervuld

Bekijk actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Interim directeur veranderopgave (32-36 uur)

U bent een verbindende interim directeur met goede overtuigingskracht om zo als verandermanager op te treden bij het sturing geven aan de nieuwe…

 • Werkweek: 32-36 uur
 • Contract: Parttime, Fulltime
 • Locatie: Zuid-Holland

Programmamanager veranderproces (32 uur)

U bent een ervaren programmamanager die leiding en sturing gaat geven aan de realisatie van het veranderproces en advies levert aan het bestuur…

 • Werkweek: 32 uur
 • Contract: Fulltime, Parttime
 • Locatie: Zuid-HollandCopyright ©2019 - Van Dijk Employment Services