Innovatiemanager (36 uur)


Innovatiemanager (36 uur) - 200341

U bent een ervaren innovatiemanager die zorgt voor de aansturing van het innovatieteam en de uitvoering van de lopende projecten.

Wie?
Onze opdrachtgever, een overheidsorganisatie in Zuid-Holland, is op zoek naar een innovatiemanager voor de afdeling Samenleving en Economie. De doelen van de afdeling zijn het bevorderen van een concurrerende, innovatieve en duurzame economie en het verhogen van de sociale en culturele betrokkenheid van de inwoners van Zuid-Holland. De afdeling telt circa 120 medewerkers en 3 bureaus.

Als de provincie de provinciale doelen en ambities wilt halen, zal de transitie moeten worden versneld en daar is een innovatie voor nodig. Om de innovatiekracht te versterken, van zowel de provinciale organisatie als van de regio, is in 2017 gestart met een innovatieteam. Het innovatieteam heeft als belangrijkste doelstellingen: (1) de organisatie te verbinden met innovaties van buiten, (2) de organisatie zelf innovatiever te maken en (3) daar vervolgens slim over te communiceren. Het team draagt hiermee bij aan de ambitie om de meest innovatieve regio van Nederland te worden. Het team telt 2 fte vaste formatie en aanvullend worden er per project leden gedetacheerd naar het team vanuit de verschillende organisatieonderdelen. 

Op basis van de geboekte resultaten in de voorafgaande periode, de fase waarin de lopende projecten zich bevinden en de ambitie die is uitgesproken voor de komende periode, ligt er veel werk. Wegens een vertrekkende innovatiemanager die het team leidt, is onze opdrachtgever op zoek naar een nieuwe innovatiemanager.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent verantwoordelijk voor de aansturing van het team en de uitvoering van de lopende projecten.
 • U geeft terugkoppeling aan de bestuurlijk en ambtelijk opdrachtgever over de (deel)resultaten en de producten.
 • U gaat afspraken maken met de ambtelijke organisatie en de bestuurlijke opdrachtgever, over de op te leveren deelresultaten.
 • U verzorgt de terugkoppeling over de voortgang en de resultaten met de bestuurlijk opdrachtgever en de ambtelijke opdrachtgever.

Eisen

 • U beschikt over hbo werk- en denkniveau op het gebied van projectmanagement.
 • U hebt kennis van innovatievraagstukken die samenhangen met de maatschappelijke opgaven, zoals verduurzaming van de economie, verduurzaming van de mobiliteit, circulaire vraagstukken en de vraagstukken rondom digitalisering.
 • U hebt kennis van de start-up programma’s en de principes die van toepassing zijn op het organiseren hiervan.
 • U hebt kennis van het netwerk en de relevante stakeholders in de provincie Zuid-Holland om de innovatie verder te brengen.
 • U bent op donderdag 18 juni beschikbaar voor een kennismakingsgesprek met de opdrachtgever.

Wensen

 • U hebt meer dan 5 jaar ervaring met projectmanagement en hebt daarbij diverse aanvullende cursussen en training gevolgd die in relatie zijn tot deze opdracht.
 • U hebt meer dan 5 jaar ervaring als projectmanager van grotere en kleinere projecten binnen een overheidsorganisatie of een gerelateerde organisatie op het gebied van innovatiekracht en met nieuwe vormen van innovatieve projecten.
 • U heb kennis van en visie op het gebied van innovatiestimulering in Zuid-Holland voor de versterking van de economie en het stimuleren van de transitieopgaven die zorgt voor meerwaarde voor de opdrachtgever. U weet welke stappen er gemaakt moet worden en welke netwerken een rol spelen om de projecten succesvol af te ronden.

Waar?
Regio Den Haag

Wanneer?
De functie is per begin juli beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste begin juli 2021, met een optie tot verlenging (3 x 6 maanden). U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Hoe?
Reageer vóór vrijdag 12 juni 12:00 uur en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteer direct. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Guido Lamet, 078-6549060. Referentienummer 200341.

Deze vacature is vervuld

Bekijk actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Interim directeur veranderopgave (32-36 uur)

U bent een verbindende interim directeur met goede overtuigingskracht om zo als verandermanager op te treden bij het sturing geven aan de nieuwe…

 • Werkweek: 32-36 uur
 • Contract: Parttime, Fulltime
 • Locatie: Zuid-Holland

Programmamanager veranderproces (32 uur)

U bent een ervaren programmamanager die leiding en sturing gaat geven aan de realisatie van het veranderproces en advies levert aan het bestuur…

 • Werkweek: 32 uur
 • Contract: Fulltime, Parttime
 • Locatie: Zuid-HollandCopyright ©2019 - Van Dijk Employment Services