Interim directeur veranderopgave (32-36 uur)


Interim directeur veranderopgave (32-36 uur) - 200483

U bent een verbindende interim directeur met goede overtuigingskracht om zo als verandermanager op te treden bij het sturing geven aan de nieuwe organisatie-inrichting.

Wie?
Onze opdrachtgever, de werkorganisatie van 2 gemeenten, is door het vertrek van de huidige directeur op zoek naar een interim directeur. In de afgelopen jaren heeft de werkorganisatie zich ontwikkelt tot een sterke organisatie, waarin veel goede resultaten geboekt zijn. Kijkend naar de opgaven van beide gemeenten, wordt er de komende tijd meer ingezet op beleidsontwikkeling en –uitvoering, waarbij de taken van de werkorganisatie ondersteunend zijn. De werkorganisatie en de 2 gemeenten willen de gemeente-specifieke opgaven centraal stellen en dus meer opgavegericht gaan werken. Om dit te realiseren, hebben de gemeentesecretarissen van hun colleges de opgave gekregen om samen met de directeur van de werkorganisatie te onderzoeken welke gemeente specifieke taken beter binnen de gemeenten georganiseerd kunnen worden, en welke rol de werkorganisatie aan zal gaan nemen. Uiteindelijk resulteert dit in een andere organisatiestructuur voor de werkorganisatie.

Momenteel bestaat de werkorganisatie uit 3 managementfuncties: een directeur, het afdelingshoofd en de teamleider. Wanneer er wordt gekozen voor een werkorganisatie die de focus heeft op de bedrijfsondersteunende taken, zal deze meer gericht zijn op zaken als bedrijfsondersteuning en personeelsmanagement. Het is tevens ook de vraag of de werkorganisatie in de nieuwe vorm nog afdelingshoofden nodig heeft, of dat kan worden volstaan met teamleiders die rechtstreeks onder de directeur vallen. Laatst genoemde ligt voor de hand, wat maakt dat de functie van directeur dan meer overeenkomst met de functie van afdelingshoofd. Als interim directeur van de werkorganisatie zal u zorg dragen voor een juiste taakoverdracht naar de gemeenten en de sturing geven aan de organisatie-inrichting van een vernieuwende werkorganisatie. Zodra de nieuwe vorm van de werkorganisatie duidelijk is, wordt de zoektocht naar een nieuwe vaste directeur gestart.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U geeft sturing aan de organisatie-inrichting van een vernieuwende werkorganisatie.
 • U draagt zorg voor een juiste taakoverdracht van de werkorganisatie naar de 2 gemeenten.
 • U treedt als verandermanager op en bent in staat om een nieuwe structuur voor de werkorganisatie neer te zetten.
 • U stippelt de ontwikkelkoers voor de komende jaren uit en implementeert de beoogde organisatiewijzigingen.

Uw profiel

 • U beschikt over een afgeronde wo-opleiding.
 • U hebt in de afgelopen 15 jaar minimaal 7 jaar ervaring opgedaan als eindverantwoordelijk manager binnen een overheidsorganisatie.
 • U hebt in de afgelopen 10 jaar minimaal 5 jaar ervaring opgedaan als verandermanager met reorganisatieopdrachten.
 • U hebt in de afgelopen 10 jaar minimaal 5 jaar ervaring opgedaan met de aansturing van bedrijfsvoering afdelingen / teams op het gebied van gemeentelijke financiën.
 • U hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar ervaring opgedaan als WOR-bestuurder binnen een gemeente.

Eis

 • U bent tussen 20 en 24 juli beschikbaar voor een kennismakingsgesprek met de opdrachtgever.

Waar?
Regio Wassenaar

Wanneer?
De functie is per begin september beschikbaar voor 32-36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste begin februari 2021, met een optie tot verlenging (2 x 3 maanden). U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Hoe?
Reageer vóór donderdag 16 juli en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteer direct. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Rob van der Veen 078-6549060. Referentienummer 200483.

Deze vacature is vervuld

Bekijk actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

End user specialist (36 uur)

U bent een end user specialist die samen met het team de gemeente gaat helpen haar systemen voor eindgebruikers te beheren en te verbeteren.

 • Werkweek: 36 uur
 • Contract: Fulltime
 • Locatie: Zuid-Holland

Businesscontroller dienstverlening (32 uur)

U bent een ervaren businesscontroller die ervaring heeft met het adviseren over bedrijfsprocessen op directieniveau binnen een 100.000+ gemeentelijke…

 • Werkweek: 32 uur
 • Contract: Parttime
 • Locatie: Zuid-Holland

Transformatiemanager digitalisering mobiliteit (30 uur)

U bent een verbinder die de digitalisering en het datagedreven werken (intern en extern) bij de inhoudelijke programma’s van mobiliteit en andere…

 • Werkweek: 30 uur
 • Contract: Parttime
 • Locatie: Noord-BrabantCopyright ©2019 - Van Dijk Employment Services