Senior inkoopadviseur (24-32 uur)


Senior inkoopadviseur (24-32 uur) - 200520

U bent een senior inkoopadviseur met ruime ervaring bij een overheidsorganisatie en aantoonbare ervaring met vastgoed en GWW.

Wie?
Onze opdrachtgever, een samenwerkingsverband tussen 4 gemeenten in de provincie Zuid-Holland, is op zoek naar een senior inkoopadviseur ter ondersteuning van enkele strategische vastgoed-, nieuwbouw- en infraprojecten voor het komende half jaar. De opdrachtgever verzorgt diensten op het gebied van ICT, HRM, financiën, facilitaire zaken, juridische zaken en inkoop. De contractmanager verzorgt het contractmanagement.

Het team Inkoop en Contractmanagement bestaat uit 34 collega’s op verschillende niveaus en in verschillende functies: 1 teammanager, 18 inkoopadviseurs (junior, medior en senior), 9 contractmanagers en 6 medewerkers Purchase2Pay. Samen zorgen zij voor optimaal advies aan de partnerorganisaties, waarbij zij elkaar en het team niet uit het oog verliezen. De sfeer in het team is informeel met veel ruimte voor eigen ontwikkeling, initiatief en het delen van kennis. Kortom, een leuke plek om met uw talenten aan de slag te gaan.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

  • U adviseert bij het proces van inkoop en aanbesteden over de te volgen inkoopstrategie, het beleid, de procedures en methoden waarbij rechtmatigheid en doelmatigheid belangrijke randvoorwaarden zijn.
  • U voert zelfstandig de complexe (Europese) aanbestedingstrajecten op het gebied van renovatie-, nieuwbouw- en infraprojecten uit.
  • U ondersteunt bij multidisciplinaire vraagstukken voor grote renovatie en nieuwbouw van vastgoed voor de gemeente.
  • U levert een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling en verdere professionalisering van het team Inkoop en Contractmanagement.

Eisen 

  • U hebt een afgeronde hbo-opleiding en een opleiding op inkoopgebied, bijvoorbeeld een NEVI- of een soortgelijke opleiding.
  • U hebt minimaal 5 jaar werkervaring als inkoopadviseur bij een overheidsorganisatie.
  • U hebt aantoonbare kennis van en ervaring met het zelfstandig uitvoeren van Europese aanbestedingstrajecten op het gebied van vastgoed en GWW.
  • U hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van inkoopstrategieën voor vastgoed en GWW-vraagstukken.
  • U bent op maandag 24 augustus beschikbaar voor een gesprek met onze opdrachtgever.

Wensen

  • U hebt passie voor het vak en ziet het als een uitdaging om de praktijk, de wetgeving en de wensen van de opdrachtgever te kunnen bundelen in succesvolle uitvragen aan de markt.
  • U bent een stevige gesprekspartner die hard is op de inhoud en zacht op de relatie.
  • U hebt gevoel voor politieke omgevingen.
  • U beschikt over goede ‘soft skills’ voor de begeleiding en advisering van de klanten, zoals klantgericht, communicatief vaardig en creatief binnen de mogelijkheden.
  • U hebt recente kennis van onder andere de vastgoed- en GWW-branche.

Waar?
Regio Leiden

Wanneer?
De functie is per begin september beschikbaar voor 24-32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste maart 2021, met een optie tot verlenging (totale contractduur 4 jaar). U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Hoe?
Reageer vóór maandag 17 augustus 12:00 uur en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteer direct. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Rob van der Veen, 078-6549060. Referentienummer 200520.

Deze vacature is verlopen



Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services