Programmacoördinator (24-32 uur)


Programmacoördinator (24-32 uur) - 210189

U bent een programmacoördinator die als rechterhand van en in samenspraak met de programmalijntrekker aan de slag gaat met de coördinatie en afstemming tussen de diverse partijen.

 Wie?
Onze opdrachtgever, een samenwerkingsverband tussen de provincie, 2 gemeenten, Rijkswaterstaat en een ministerie, is op zoek naar een programmacoördinator. De provincie uit het samenwerkingsverband streeft naar het leveren van een waardevolle bijdrage aan maatschappelijke vraagstukken en het oplossen daarvan. Gezamenlijk werken deze partijen aan de bereikbaarheid, leefbaarheid en duurzame mobiliteit in de regio. Hierbij wordt er geïnvesteerd in bijvoorbeeld openbaar vervoer, maar ook in nieuwe oplossingen, zoals het beïnvloeden van reizigersgedrag.

Als programmacoördinator ondersteunt u, binnen het team Goedopweg & Partners, de programmalijntrekker bij het creëren van afstemming tussen 3 projectteams. Samen met de programmalijntrekker zoekt u de afstemming tussen de programmamanager en het team. Met als doel de juiste samenwerking creëren tussen de diverse partijen om de gewenste doelstellingen te behalen. Het is mogelijk dat u gevraagd wordt om een bijdrage te leveren aan de andere projectteams.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken 

  • U bent verantwoordelijk voor het bijhouden van en sturen op de planningen en mijlpalen, afstemming en coördinatie van de communicatieactiviteiten, activiteiten binnen monitoring en evaluatie helpen bewaken en financieel-administratief overzicht organiseren van de verschillende projecten.
  • U overlegt met de verschillende projectteams en u heeft persoonlijk contact met de verschillende projectteams.
  • U zorgt deels voor de afstemming voor de organisatie van communicatie, monitoring en evaluatie en de financiën van de verschillende plannen van aanpak met betrokken projectleiders.
  • U coördineert de uitgezette onderzoeken bij gespecialiseerde onderzoeksbureaus voor contractering als financiën.
  • U coördineert activiteiten binnen de platformfunctie richting de doelgroepen en de ingezette eventmanager.
  • U haalt stukken op bij de organisatie en vertaalt deze en informeert de verschillende onderdelen van het team, zoals werkgevers, onderwijs en gebiedsafspraken.
  • U bereidt de rapportages voor en communiceert dit vanuit het team richting de begeleidingsgroep, het directeurenoverleg en de stuurgroep.
  • U ondersteunt eventueel wanneer nodig verschillende projectteams met diverse taken.

Eisen 

  • U beschikt minimaal over een hbo+ werk- en denkniveau.
  • U heeft in de afgelopen 3 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan in soortgelijke functies met projectmatig werken en de verantwoordelijkheid dragen.
  • U heeft in de afgelopen 3 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan met het samenwerken met een of meer lokale of regionale overheden.
  • U heeft in afgelopen 3 jaar ervaring opgedaan met het effectief organiseren van samenhangende werkprocessen en overlegstructuren binnen een projectorganisatie, vergelijkbaar met deze functie.
  • U bent in week 12 beschikbaar voor een kennismakingsgesprek met de opdrachtgever.

Wensen

  • U heeft recent meer dan 2 jaar ervaring opgedaan met het samenwerken met een of meer lokale of regionale overheden binnen het mobiliteitsveld.
  • U heeft recent meer dan 3 jaar ervaring opgedaan met het effectief organiseren van samenhangende werkprocessen en overlegstructuren binnen een projectorganisatie.

Waar?
Regio Utrecht

Wanneer?
De functie is vanaf midden april beschikbaar voor 32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind september 2021, met een optie tot verlenging (3 x 12 maanden).

Hoe?
Reageer vóór maandag 8 maart en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteer direct. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Jop Verhulst, 078-654 90 60. Referentienummer 210189.

Deze vacature is verlopen



Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services