Projectleider regionale energietransitie (24 uur)


Projectleider regionale energietransitie (24 uur) - 210595

Als projectleider regionale energietransitie heeft u brede kennis van energietransitie en heeft u minimaal 3 jaar werkervaring als projectleider bij publieke organisaties. 

Wie?
Onze opdrachtgever, een gemeente in Noord-Brabant, is op zoek naar een projectleider regionale energietransitie. In heel Nederland is binnen 30 regio’s gewerkt aan het opstellen van eeb Regionale Energiestrategie (RES), zo ook in Noordoost-Brabant (NOB). Hier is een RES 1.0 opgesteld, waarin is omschreven hoe de regio Noordoost-Brabant tot 2030 aan de slag gaat met besparing van energie en de opwekking van duurzame energie met wind en zon. Hierbij liggen de bevoegdheden voor het opstellen van zoekgebieden, projectlocaties en beleid op dit moment volledig bij de gemeenteraden, dit is anders dan in sommige andere RES-regio’s.

De RES 1.0 is het resultaat van de samenwerking tussen de gemeenten in de regio, een provincie, waterschappen en een netbeheerder. Bestuurders van deze organisaties vormen samen de Stuurgroep RES NOB. Deze stuurgroep wordt ondersteund door een projectleider, een procesregisseur en een programmateam (PT). Het PT bestaat uit vertegenwoordigers van alle deelnemende organisaties en een projectondersteuner. Daarnaast zorgen een aantal werkgroepen voor het uitvoeren van de opdrachten van de stuurgroep.

Na het vaststellen van de RES 1.0 breekt een nieuwe fase aan in de samenwerking binnen de RES NOB. De belangrijkste uitdaging hierbij is dat de raden concrete projectlocaties voor wind en zon moeten aanwijzen. Daarnaast worden in de Regionale Structuur Warmte (RSW) de regionale afspraken om te voorzien in de (lokale) warmtebehoefte vastgelegd. Voor u als projectleider verschuift na vaststelling van de RES 1.0 het accent van inhoud naar proces, van resultaatgericht naar samenwerkingsgericht en van inhoudelijk adviseren naar het faciliteren van een goed gesprek.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

  • U levert uiterlijk 1 maart 2023 een gedragen RES 2.0 voor de RES-regio Noordoost-Brabant op. Dit doet u in nauwe samenwerking met 15 gemeenten, een provincie, waterschappen en een netbeheerder.

Eisen

  • U beschikt over een wo- werk- en -denkniveau.
  • U heeft brede kennis van de energietransitie en minimaal 3 jaar werkervaring als projectleider bij publieke organisaties, opgedaan in de afgelopen 5 jaar.
  • U bent op woensdag 13 oktober beschikbaar voor een kennismakingsgesprek met de gemeente.

Wensen

  • U heeft minimaal 5 jaar werkervaring als projectleider in het ruimtelijk domein bij publieke organisaties.

Waar?
Regio 's-Hertogenbosch

Wanneer?
De functie is vanaf begin november beschikbaar voor 24 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste begin maart 2022, met een optie tot verlenging van maximaal 2 jaar.

Hoe?
Reageer vóór vrijdag 17 september 12.00 uur en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteer direct. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Rob van der Veen, 078-654 90 60. Referentienummer 210595.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Projectmanager grootonderhoud / gebiedsontwikkeling

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en begeleiden van de uitwerking van grootonderhoudsprojecten en ontwikkelingsprojecten voor de gemeente.…

  • Werkweek: 36 uur
  • Contract: Fulltime
  • Locatie: Flevoland

Programmaregisseur gebiedsontwikkeling

Voor een programma gebiedsontwikkeling zijn wij op zoek naar een programmaregisseur die vanuit een onafhankelijke rol namens 3 gebiedspartijen…

  • Werkweek: 12 uur
  • Contract: Parttime
  • Locatie: Utrecht

Omgevingsmanager gemeente

Voor een nieuwe wegaansluiting in een gemeente in Utrecht breng je de risico’s en beheersmaatregelen uit de omgeving in kaart. Je maakt een omgevingsanalyse,…

  • Werkweek: 24 uur
  • Contract: Parttime
  • Locatie: Utrecht



Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services