Projectsecretaris (32 uur)


Projectsecretaris (32 uur) - 210798

U werkt als projectsecretaris samen en voor de verschillende IPM-rolhouders en adviseert onder meer over strategische aspecten van de opzet, ontwikkeling, organisatie en uitvoering van de projectorganisatie.

Wie?
Onze opdrachtgever, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, is op zoek naar een projectsecretaris voor een complex project dat de doorstroom en veiligheid van het verkeer op de desbetreffende snelweg moet verbeteren. De organisatie bestaat uit 7 landelijke en 7 regionale organisatieonderdelen die gezamenlijk werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland en inzetten op een duurzame leefomgeving.

Het einddoel van dit project is de verbreding en aanpassing van een snelweg waar vaak verkeershinder voorkomt. Voordat de aanbesteding plaatsvindt, is er nog veel te doen aan de voorbereiding. Er is nog geen duidelijke oplossing voor een bepaalde aansluiting richting een plaats en er moet een oplossing komen voor extra stikstofuitstoot. Daarnaast moeten er gronden aangekocht worden en kabels en leidingen worden verlegd. Al met al een complexe opgave met veel deeloplossingen. Vooralsnog is de planning voor dit project dat binnen enkele jaren de kleine infrastructurele en smart mobility-maatregelen op een bepaald traject van de desbetreffende snelweg worden genomen. In 2023 wordt het ontwerptracébesluit van een ander traject ter visie gelegd, waarna het tracébesluit hierover in 2024 genomen zal worden. Na het heropenen van een aansluitende snelweg, zal de realisatie van het project van start gaan. 

Als projectsecretaris is het belangrijk dat u zichtbaar bent binnen de projectorganisatie en wanneer nodig daarbuiten. Hier zorgt u voor een goede afstemming met de betrokkenen en de beheersing van de raakvlakken. Samen met de projectmanager en de IPM-(top)rolhouders zoekt u naar de juiste visie en strategie om tot het gewenste besluit te komen. Uw brede kijk op het project, de omgeving en de diverse werkprocessen binnen het project, de organisatie en het ministerie zorgt ervoor dat u adequaat kunt reageren op veranderingen van de projectomgeving. Hierbij is het belangrijke dat u aangehaakt bent bij actuele issues, zodat u in staat bent om op verzoek van de projectmanager snel in een actueel dossier te stappen om mogelijk extra capaciteit en / of kwaliteit te leveren.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

  • U bent zichtbaar aanwezig binnen de projectorganisatie en u bent het aanspreekpunt voor de IPM-rolhouders en hun adviseurs.
  • U zorgt voor de juiste stijl en de samenwerking met anderen om tot de juiste besluitvorming te komen.
  • U bewaakt de kwaliteit van voorbereide en afgestemde vergaderstukken, zodat de besluiten efficiënt genomen kunnen worden.
  • U bent verantwoordelijk voor het tijdig aan laten leveren van de gevraagde documenten en u doet dit tijdig, juist en volgens de afspraken die gemaakt zijn met de IPM-rolhouders.
  • U zorgt voor (tussentijdse) rapportages en evaluaties.
  • U zorgt voor de versterking van de samenwerking tussen de teamleden door het organiseren van team- en andere werksessies.
  • U zorgt voor een langetermijn agenda voor de IPM-overleggen en werksessies. 
  • U beoordeelt de gewenste toekomstsituatie en de implicaties en consequenties.
  • U adviseert over strategische aspecten van de opzet, ontwikkeling, organisatie en uitvoering van de projectorganisatie.
  • U helpt mee aan een effectieve leiding en planning van de projectorganisatie en voor een efficiënte inzet van interne en externe IPM-rolhouders, projectmedewerkers en middelen.
  • U onderzoekt risico’s en kansen en benoemt kritische succesfactoren.
  • U bent de sparringpartner voor de projectmanager en, op verzoek, voor de andere IPM-leden.

Uw profiel

  • U beschikt over een afgeronde wo-opleiding.
  • U heeft minimaal 5 jaar ervaring met de methoden en technieken rondom projectmanagement, zoals IPM en SCB.
  • U heeft kennis van Rijkswaterstaat, overheidsorganisaties, gemeenten en provincies en met de opbouw en functionele verhoudingen binnen en tussen die organisaties.
  • U heeft ervaring met droge infrastructuur.
  • U heeft ervaring met het organiseren van team- en andere werksessies.
  • U heeft kennis van en ervaring met scrum en agile werken, dit is een pré.
  • U heeft kennis van contractmanagement, dit is een pré.

Waar?
Maastricht. U werkt 1 á 2 dagen op locatie in Maastricht en de rest van de dagen werkt u thuis. Daarnaast is het mogelijk dat u af en toe op een andere locatie aanwezig dient te zijn.

Wanneer?
De functie is per 1 december beschikbaar voor 32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind februari 2022, met een optie tot verlenging tot eind augustus 2027 (telkens 1 jaar).

Hoe?
Reageer vóór vrijdag 29 oktober 12.00 uur en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteer direct. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Jop Verhulst, 078-654 90 60. Referentienummer 210798.

Deze vacature is verlopen



Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services