Adviseur omgevingsmanagement vaarwegen


Adviseur omgevingsmanagement vaarwegen - 220333

Je bent een adviseur omgevingsmanagement met kennis van en ervaring met stakeholdermanagement en op het gebied van natte infrastructuur.

Waar kom je terecht?
Deze uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. In de regio Midden-Nederland Noord is zij op zoek naar een adviseur omgevingsmanagement ten behoeve van het cluster Vaarwegen A. Specifiek voor de voorbereiding van twee nieuwe contracten die onder dit cluster vallen.

De doelstelling van het A-Vaarwegenteam is het realiseren van het vast en kleinschalig variabel onderhoud aan het natte areaal van Midden-Nederland Noord. Het doel van de nieuwe contracten is om het functioneren en presteren van het natte areaal in stand te houden. Dit wordt gedaan middels verschillende onderhoudscontracten die zijn aanbesteed. De opdrachtnemers van de contracten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de beheer- en onderhoudswerkzaamheden. Twee van deze contracten lopen af, hiervoor moeten nieuwe contracten worden voorbereid. Een van de contracten is het nieuw contract voor het beheer en onderhoud van dijken, oevers en vaarwegen en van de kunstwerken van de regio Midden-Nederland Noord. Je bent werkzaam vanuit zowel Lelystad als Utrecht.

Wat ga je doen?

 • Je bereidt (een van) de nieuwe contracten voor die onder het A-Vaarwegenteam vallen.
 • Je bent betrokken bij de realisatie van de huidige prestatiecontracten.
 • Je ondersteunt en adviseert de omgevingsmanager namens de dienst MN en fungeert als sparringpartner.

Wat breng je mee?

Eisen

 • Je beschikt over een hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met stakeholdermanagement (contact leggen en afspraken maken met stakeholders), bijvoorbeeld in de rol van omgevingsadviseur of -manager, stakeholdermanager of vergelijkbaar.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring in het begeleiden van medewerkers van (ingenieurs)bureaus (diensten en producten), communicatiebureaus en/of interne afdelingen. Bijvoorbeeld met het opstellen van adviezen, invulling van communicatieplannen, rapportage van onderzoeken of vergelijkbaar.
 • Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring op het gebied van (natte) infrastructuur.

Wensen

 • Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met het werken in natte infrastructuur.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring binnen het vakgebied stakeholdermanagement (contact met stakeholders).
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met het zelfstandig toepassen van de methodieken Systems Engineering, Functioneel Specificeren, Verificatie & Validatie, Systeem gerichte contractbeheersing, Integrale veiligheid en/of Risico gestuurd werken.
 • Je hebt aantoonbaar inzicht in en kennis van werkprocessen en organisatieonderdelen van externe partijen als gemeenten, provincie, belangenorganisaties en particulieren waarmee je als (adviseur) omgevingsmanager in aanraking komt.

Kenmerken
Parttime: 32 uur
Looptijd: per direct tot ten minste eind mei 2023, met een optie tot verlenging van 2 x maximaal 12 maanden
Locatie: Utrecht / Lelystad

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór donderdag 30 juni 12.00 uur. Heb je nog vragen? Onze consultant Jop Verhulst kan je vraag vast beantwoorden, bel 078-654 90 60. Referentienummer 220333.

Deze vacature is verlopenCopyright ©2019 - Van Dijk Employment Services