Systeemarchitect


Systeemarchitect - 230152

In het unieke baanbrekende project Porthos ben je verantwoordelijk voor het krijgen van overzicht over de besturing van verschillende systeemonderdelen. Met als doel de realisatie van een werkend CO2-injectiesysteem.

Waar kom je terecht?
Porthos, Port of Rotterdam CO2 Transport Hub and Offshore Storage, is een project om CO2 van de industrie in de haven van Rotterdam te transporteren en op te slaan in lege gasvelden onder de Noordzee. Op dit moment bevindt het project zich in de voorbereidingsfase. De financiële investeringsbeslissing (FID) is aanstaande, hierna begint de realisatiefase.

Verschillende bedrijven vangen de CO2 (onderweg) op die Porthos transporteert en opslaat. De bedrijven gaan hun CO2 leveren aan een gezamenlijke pijpleiding die door het Rotterdamse havengebied loopt. Vervolgens wordt de CO2 onder druk gezet in een compressorstation. De CO2 wordt via een offshore pijpleiding getransporteerd naar een platform in de Noordzee, ongeveer 20 kilometer uit de kust. Vanaf dit platform wordt de CO2 in een leeg gasveld gepompt, de gasvelden bevinden zich in een afgesloten reservoir van poreus zandsteen, meer dan 3 kilometer onder de Noordzee. De verwachting is dat het project in de beginjaren ongeveer 2,5 miljoen ton CO2 per jaar zal kunnen opslaan.

Om een werkend CO2-injectiesysteem te kunnen realiseren is overzicht nodig over de besturing van de verschillende systeemonderdelen. Daarnaast moet de architectuur passen in de TOP (techniek, organisatie en processen), zodat de installatie ook veilig bediend en onderhouden kan worden.

Wat ga je doen?

 • Je stelt mede de functionele eisen op aan het totale systeem, waartegen je het ontwerp controleert.
 • Je houdt het overzicht en bewaakt de consistentie van de uitwerking.
 • Je controleert en valideert de uitwerking van het ontwerp binnen de deelprojecten.
 • Je levert input voor de specificaties van het beslissingsondersteunende systeem en het overall Porthosmodel.
 • Je communiceert op verschillende niveaus met betrokken partijen, zoals multidisciplinaire teams, aandeelhouders en toezichthouders.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding Industriële Automatisering, Elektrotechniek of vergelijkbaar.
 • Je hebt kennis van industriële automatisering, systeemarchitectuur en procestechnologie (instrumentatie en piping and instrumentation diagram).
 • Je hebt meer dan 10 jaar ervaring met het specificeren, ontwerpen, realiseren en werkend opleveren van complexe integrale systemen binnen multidisciplinaire projecten aan opdrachtgeverszijde.
 • Je bent een expert van integrale systeemontwikkeling in de lifecycle van ontwikkeling tot en met beheer en onderhoud, inclusief de samenhang tussen processen, organisaties en de techniek.
 • Je hebt ervaring met systems engineering, architectuurprocessen, objectgeoriënteerde en gestructureerde modelleringsmethoden en bijbehorende tooling.
 • Je beheerst het Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift.

Kenmerken
Parttime: 24 uur
Looptijd: vanaf maandag 10 april voor 12 maanden, met een optie tot verlenging
Locatie: Rotterdam
Gesprek: donderdag 30 maart (digitaal)

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór maandag 27 maart 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze consultant Jop Verhulst, bel 078-654 90 60. Referentienummer 230152.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Adviseur werktuigbouwkunde

Je levert een belangrijke bijdrage aan de inrichting en het onderhoud van de infrastructuur van Nederland, op het gebied van advies, installaties…

 • Werkweek: 36 uur
 • Contract: Fulltime
 • Locatie: Zeeland

Senior projectleider civiele techniek

Je leidt de voorbereiding, afstemming en realisatie van grond, (ondergrondse) infrastructuur en groen voor de realisatie van een duurzaam regionaal…

 • Werkweek: 20 uur
 • Contract: Parttime
 • Locatie: Noord-BrabantCopyright ©2019 - Van Dijk Employment Services