Programmamanager verbetering stuur- en verantwoordingsinformatie


Programmamanager verbetering stuur- en verantwoordingsinformatie - 230325

Gedreven en verbindende programmanager gezocht voor het programma Verbetering stuur- en verantwoordingsinformatie. Je verbetert de managementinformatie bij dit waterbedrijf.

Waar kom je terecht?
Onze opdracht vindt plaats bij een (drink)waterbedrijf met 1.800 medewerkers in Noord-Holland. Het bedrijf wil de financiële stuur- en verantwoordingsinformatie verbeteren. Door het verhogen van de betrouwbaarheid, relevantie en beschikbaarheid van financiële basisgegevens. En het verbeteren van het totstandkomingsproces.

Hiervoor is het bedrijf gestart met het inventariseren van de huidige knelpunten, vooruitlopend op de start van het programma Verbetering stuur- en verantwoordingsinformatie. Voor de sturing van dit programma vraagt het bedrijf een daadkrachtige en verbindende programmamanager.

Je komt terecht in het projectteam Finance & Control dat in wisselende samenstelling bestaat uit onder andere een domeinarchitect, een procesadviseur, een financieel specialist en een specialist Power BI. Daarnaast zijn de scrumteams Finance en het scrumteam Data visuals betrokken.

De initiatieffase van het programma is afgerond en moet worden omgezet in een realistisch plan van aanpak. Het waterbedrijf heeft 2 opdrachtgevers, namelijk een gemeente en een waterschap. Dit maakt dat er veel planning- en controlproducten zijn en dat de inrichting en afspraken rond vastlegging complex zijn. De rapportagetools zijn nog niet helemaal ingericht en rapportages zijn vooral handmatig.

Wat ga je doen?

 • Je maakt samen met het projectteam een programmaplan op basis van de geïdentificeerde knelpunten.
 • Je stuurt op structurele verbeteringen en quick wins.
 • Je zorgt voor de inbedding en borging van de verbeteringen.
 • Je pakt verbeteringen op die de hele organisatie aangaan en waarmee je ook afstemt.
 • Je stuurt op het omzetten van de nodige aanpassingen in features die het scrumteam kan oppakken.

Wat breng je mee?

Eisen

 • Je hebt een universitaire opleiding afgerond in de richting bedrijfskunde, bedrijfseconomie, businesscontrol of vergelijkbaar.
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring met verbetertrajecten van stuur- en verantwoordingsinformatie.
 • Je hebt meer dan 2 jaar ervaring met programmamanagement.
 • Je hebt ervaring met het werken volgens de methode agile/scrum.
 • Je hebt 3 jaar of meer werkervaring bij of voor de overheid.

Wensen

 • Je hebt werkervaring bij een waterschap.
 • Je hebt een postdoctorale opleiding voor controlling.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Power BI.

Kenmerken
Fulltime: 36 uur
Looptijd: per direct voor 12 maanden, met een optie tot verlenging (detachering 3 keer 12 maanden, zzp 1 keer 12 maanden)
Locatie: Amsterdam
Gesprek: donderdagmiddag 22 juni tussen 13:00 en 16:00 uur

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór vrijdag 9 juni 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze consultant Jop Verhulst, bel 078-654 90 60. Referentienummer 230325.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen


Jop Verhulst

Jop Verhulst


Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services