Aanjager toekomstbestendige ondergrondse inrichting - 230610
Je onderzoekt het ruimtelijk perspectief op de ondergrond van de gemeente om te komen tot een toekomstbestendig ontwerp van de ondergrondse inrichting.
Waar kom je terecht?
Deze gemeente in Zuid-Holland heeft haar bovengrondse visie op transities in klimaat, biodiversiteit, energie, woningbouw en mobiliteit vastgelegd in de Omgevingsvisie. Deze transities vragen juist ook ondergronds om een goede ordening en ruimtelijke inpassing in de stad. Daarom is het nu de beurt aan het hoofdstuk Bodem als fundament als onderdeel van de Omgevingsvisie.
Met de Bodem als fundament is het de bedoeling om de (oorspronkelijke) bodem-watersystemen leidend te laten zijn in het ontwerp van de ondergrondse inrichting. In het ontwerp wordt de inrichting van de ondergrond in beeld gebracht. Ook kijkt de gemeente hoe zij wil omgaan met de toekomstige opgaven die ruimte nodig hebben in de ondergrond.
Een dynamisch ontwerp waar de gemeente een toekomstperspectief op zal moeten formuleren. Het gaat niet alleen om techniek en beheer. Het gaat om het snijvlak van ontwerp, planologie en techniek.
Wat ga je doen?
- Je inventariseert hoe de ondergrond het beste ingericht kan worden voor de stad, samen met ontwerpers openbare ruimte, stedenbouwkundigen, de stadsingenieurs en de regisseur.
- Je verzamelt informatie bij andere gemeenten en partijen (bijvoorbeeld nutsbedrijven) welke kennis en ervaring zij hebben met de ondergrondse inrichting.
- Je onderzoekt de wisselwerking van ruimtelijke keuzes boven- en ondergronds en welke mogelijkheden er zijn voor energie- en drinkwatervoorzieningen in de toekomst, in hoeverre klimaatdoelen haalbaar zijn, biodiversiteit, de leefbaarheid en bereikbaarheid van de stad, de economie en toekomstige verstedelijkingsmogelijkheden.
- Je formuleert het ruimtelijk perspectief op de ondergrond, en laat dit opnemen in het dynamisch ontwerp.
- Je onderzoekt hoe je de ondergrondse inrichting kunt realiseren en beheren.
Wat breng je mee?
Eisen
- Je beschikt minimaal over een hbo-werk- en -denkniveau.
- Je hebt meer dan 3 jaar relevante werkervaring in de ruimtelijke ordening met het onderwerp: (stedelijk) water, bodem of natuur.
Wensen
- Je hebt kennis van ruimtelijke ordening, stedenbouw of planologie en over de ordening van de ondergrond.
- Je hebt een relevant netwerk bij partijen, zoals kennisinstellingen, overheden en platforms over het ordenen van de ondergrond.
Kenmerken
Parttime/Fulltime: 24-32 uur
Looptijd: vanaf begin november voor 6 maanden, met een optie tot verlenging van 3 keer 12 maanden
Locatie: Leiden
Gesprek: tussen woensdag 11 en vrijdag 13 oktober
Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór woensdag 4 oktober. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze consultant Guido Lamet of Axel Gelens, bel 078-654 90 60. Referentienummer 230610.
Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.
