Tactisch adviseur Wegen


Tactisch adviseur Wegen - 240542

Binnen het assetteam Wegen van een waterschap in Zuid-Holland ben je verantwoordelijk voor het vertalen van strategische doelen en beleid naar plannen en maatregelen.

Waar kom je terecht?
Dit waterschap houdt zich met 650 medewerkers bezig met de veiligheid van dijken, duinen en kades, onderhoud van (vaar)wegen, sloten en singels, voldoende en schoon water en groenbeheer op de Zuid-Hollandse eilanden. Het werkt nauw samen met onder andere Rijkswaterstaat, gemeenten, provincie en natuur- en belangenorganisaties.

Jij gaat aan de slag bij het multidisciplinaire assetteam Wegen, dat doelen en beleid omzet naar plannen en maatregelen, onderzoeken uitvoert en kaders / opdrachten formuleert voor de operationele afdelingen. Je legt verantwoording af aan de assetmanager. Het team bestaat verder uit onderhouds- en verkeerskundigen, een interne opdrachtgever en een adviseur programmabeheersing.

Jij houdt je bezig met de vertaling van mobiliteitsvraagstukken en strategische doelen naar tactische maatregelen. Daarnaast coördineer je de uitvoering van variantenstudies en adviseer je over de voorkeursvarianten. Hiervoor werk je intern en extern samen met verschillende partners.

Je zorgt ervoor dat de systeemgerichte benadering onderdeel wordt van de werkwijze binnen het waterschap. Je geeft tactische kaders voor de uitvoerende afdelingen en bewaakt de inhoudelijke voortgang van de opgaven van het assetteam.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van mobiliteitsvraagstukken en strategische doelen naar tactische maatregelen.
 • Je programmeert de uit te voeren maatregelen en rapporteert over de doelrealisatie.
 • Je adviseert over afwijkingen op het gebied van prestaties, kosten en risico’s.
 • Je analyseert de verkeersafwikkeling op systeemniveau.
 • Je bewaakt de actualisatie van onder andere calamiteitenbestrijdingsplannen, algemene programma’s van eisen en beheerplannen.
 • Je adviseert bij de totstandkoming van programmadoelen.
 • Je levert input aan de verschillende planning-en-controlproducten.

Wat breng je mee?

 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt meer dan 5 jaar werkervaring in een soortgelijke opdracht.
 • Je hebt kennis van en / of ervaring met verkeerskunde en mobiliteit en assetmanagement.
 • Je hebt ervaring met het werken voor een organisatie met bestuurlijke sensitiviteit en oog voor de behoefte van de omgeving en gebruikers.

Kenmerken
Fulltime: 36 uur
Looptijd: per 1 juli / 1 augustus 2024, voor 1 jaar, met een optie tot verlenging (2 x 6 maanden)
Locatie: regio Rotterdam
Gesprek: dinsdag 25 juni

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór vrijdag 21 juni aanstaande. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze consultants, Guido Lamet of Axel Gelens, bel 078-654 90 60. Referentienummer 240542.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.


Guido Lamet

Guido Lamet

Axel Gelens

Axel Gelens


Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services