Adviseur Systems Engineering (SE)


Adviseur Systems Engineering (SE) - 240548

Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en inrichten van de SE-aanpak en -werkwijze, inclusief de coördinatie en het beheer van het eisenbeheerprogramma Grip (Relatics).

Waar kom je terecht?
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Voor het onderhouds- en vervangingsproject op de A2/A12 zijn wij op zoek naar een ervaren adviseur Systems Engineering (SE).

De infrastructurele projecten waar jij je op richt zijn omvangrijk, multidisciplinair en beeldbepalend. Ze kenmerken zich door grote technische en veiligheidskritische componenten, een groot bestuurlijk afbreukrisico en een grote impact op de omgeving. Je werkt aan de vervanging van verschillende geluidsschermen en groot onderhoud van het project A2/A12.

Je werkt actief samen met de technisch manager, omgevingsmanager en manager projectbeheersing en inhoudelijke adviseurs en specialisten. Je maakt deel uit van het technisch management voor de planstudiefase en contractvoorbereidings- en realisatiefase van het project NTB.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en inrichten van de SE-aanpak en -werkwijze, inclusief de coördinatie en het beheer van het eisenbeheerprogramma Grip (Relatics).
 • Je zorgt voor het volledig opstellen en actualiseren van de klanteisenspecificatie (KES), systeemspecificaties (SYS), vraagspecificatie eisen (VSE) en het vraagspecificatieproces (VSP) in Grip en producten die hier aan raken. De VSE moet aansluiten bij de meest recente kaders en richtlijnen, zoals de basisspecificaties RWS, Kader Wegontwerpproces, de ROK/RBK, ROA en de LTS/LBS.
 • Je regisseert de input die hiervoor nodig is vanuit de disciplines techniek, omgeving en contract om te komen tot een gedragen product van goede kwaliteit.
 • Je bent het centrale aanspreekpunt voor Grip en faciliteert de processen die hierin zijn opgenomen.
 • Je instrueert en traint teamleden in het werken met en in Grip.
 • Je coördineert de werkzaamheden en beheert de informatie Grip dusdanig dat het aansluit op de projectspecifieke wensen.

Wat breng je mee?

Eisen

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding.
 • Je hebt kennis van en meer dan 3 jaar ervaring als systems engineer in de planuitwerkings- of contractvoorbereidingsfase van een GWW-project met een waarde van meer dan 65 miljoen euro.
 • Je hebt kennis van en meer dan 3 jaar ervaring met het inrichten en beheren van de SE-informatie in Relatics.
 • Je hebt kennis van en meer dan 3 jaar werkervaring met het specificeren van eisen inclusief verificatiemethoden en -criteria in overleg met inhoudelijke specialisten en adviseurs.
 • Je bent in het bezit van een certificaat VOL-VCA.

Wensen

 • Je hebt kennis van en ervaring met het inrichten van de integrale SE-aanpak en werkwijze in GWW-projecten (SE-plan).
 • Je hebt kennis van en ervaring met het inrichten van het proces en het aansturen en begeleiden van het opstellen van specificaties, zoals KES, SYS, VSE, VSP of vergelijkbaar.
 • Je beschikt over een universitair werk- en -denkniveau op basis van de gemaakte producten van projecten (bijvoorbeeld een SE-plan of V&V-strategie).
 • Je hebt kennis van en ervaring met werken voor Rijkswaterstaat.

Kenmerken
Parttime/Fulltime: 24-32 uur
Looptijd: vanaf september/oktober voor 12 maanden, met een optie tot verlenging (eerder starten is bespreekbaar)
Locatie: Lelystad, Utrecht en hybride, maandag in Lelystad en donderdag in Utrecht

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór vrijdag 14 juni 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze consultants, Jop Verhulst of Valente Westbroek, bel 078-654 90 60. Referentienummer 240548.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

 


Jop Verhulst

Jop Verhulst

Valente Westbroek

Valente Westbroek


Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services