Tactisch inkoper Programma Onderwijshuisvesting


Tactisch inkoper Programma Onderwijshuisvesting - 240552

Jij gaat aan de slag met het inkoop- en aanbestedingsproces van het Programma Onderwijshuisvesting (POHV) voor een financieringsbedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid, technologie en innovatie.

Waar kom je terecht?
Voor een financieringsbedrijf in Amsterdam zijn we op zoek naar een tactisch inkoper voor het Programma Onderwijshuisvesting (POHV). Deze groeiende organisatie zet zich met 130 medewerkers in om Nederland duurzamer en innovatiever te maken door zich te buigen over complexe (financiële) vraagstukken. Ze werkt samen met andere financiers, kennisinstellingen en andere vakinhoudelijke experts.

Verandering in de economie vraagt om grote maatschappelijke transities, om geloven in kansen en om langetermijndenken. Deze organisatie werkt aan de toekomst van Nederland door samenwerking met ondernemers en financiering van hun plannen. In deze platte organisatie heerst een open cultuur, waar mensen zeggen wat ze denken. Iedereen die er werkt wil iets positiefs bijdragen aan de wereld, waardoor er een sterke gezamenlijke passie is. Diverse achtergronden en gezichtspunten zorgen voor binding met de samenleving en een groeiende denkkracht.

Het Programma Onderwijshuisvesting richt zich op kwalitatief goede onderwijshuisvesting voor ieder kind in Nederland. Op dit moment gebeurt dit nog in samenwerking met het landelijk kenniscentrum Ruimte-OK en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, maar in de toekomst wordt het POHV een losstaande organisatie die nader ingevuld moet worden.

Doel van het POHV is het creëren van een prettig en gezond binnenklimaat voor alle schoolgebouwen en ze geschikt maken voor modern en inclusief onderwijs. De gebouwen moeten in 2050 circulair gebouwd, modulair, (onderwijs)adaptief, minstens energieneutraal en betaalbaar in de exploitatiefase zijn. Met een integrale aanpak kan de versnelling en kwalitatieve verbetering van de (verouderde) huisvestingsvoorraad gerealiseerd worden.

Binnen de organisatie zijn er 3 pijlers met eigen werkstromen:

 • Pijler 1: het verzamelen, creëren en organiseren van alle relevante data en informatie die betrekking heeft op Onderwijshuisvesting.
 • Pijler 2: draagt bij aan het standaardiseren van proces- en productstandaarden.
 • Pijler 3: draagt bij aan het structureren van professionele huisvestingsorganisaties op lokaal en regionaal niveau en de financiële business case voor het POHV.

Als tactisch inkoper buig jij je over de inkooptrajecten voor leveringen en/of diensten, verzorg je het contractbeheer en besteed je opdracht uit binnen het budget. Daarnaast bestaan jouw taken uit adviseren, ondersteunen, coördineren en begeleiden. Je voelt je goed in een multidisciplinair team en een omgeving die zich in de start-upfase bevindt.

Wat ga je doen?

 • Je adviseert over, ondersteunt bij, coördineert en begeleidt inkooptrajecten voor leveringen en/of diensten.
 • Je besteedt opdrachten uit binnen budget en draagt zorg voor ondertekende contracten.
 • Je verzorgt het contractbeheer, zoals het administreren van inkoopdossiers en het evalueren van contractpartijen.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor medewerkers en managers over alle contracten binnen het POHV.
 • Je beschrijft het inkoop- en aanbestedingsproces, inclusief standaarddocumenten, en werkt deze uit.

Wat breng je mee?

Eisen

 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau of mbo-niveau met meer dan 5 jaar ervaring.
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring met het begeleiden van meervoudig-onderhandse en Europese aanbestedingen in de rol van inkoper in een (semi)overheidsorganisatie.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het zelfstandig uitvoeren en leiden van voorbereiding, uitvoering en afronding van ten minste 1 Europese aanbestedingsprocedure voor IT in de afgelopen 5 jaar.
 • Je hebt aantoonbare juridische inhoudelijke kennis van het aanbestedingsrecht (minimaal NEVI 1 publiek of gelijkwaardig).

Wensen

 • Je hebt NEVI 2 publiek of gelijkwaardig.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Kenmerken
Parttime/Fulltime: 24-32 uur
Looptijd: per 1 juli, voor 6 maanden, met optie tot verlenging
Locatie: Amsterdam (minimaal 60% op locatie)
Gesprek: na maandag 17 juni op een dinsdag of donderdag

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór vrijdag 14 juni 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze consultants, Guido Lamet of Axel Gelens, bel 078-654 90 60. Referentienummer 240552.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen

Bekijk hieronder actuele vacatures uit hetzelfde vakgebied.

Tactisch inkoopadviseur

Je bent verantwoordelijk voor het bepalen van de inkoopstrategie voor concrete aanbestedingen, advisering en het begeleiden en het uitvoeren…

 • Werkweek: 36 uur
 • Contract: Fulltime
 • Locatie: Zuid-Holland

Contractmanager onderhoudscontracten

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, beoordelen en bewaken van onderhoudscontracten bij het hoogheemraadschap van Rijnland.

 • Werkweek: 36 uur
 • Contract: Fulltime
 • Locatie: Zuid-Holland


Guido Lamet

Guido Lamet


Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services