Adviseur elektrisch rijden en laadinfrastructuur (32 uur) 190409

U bent een adviseur met ervaring met het leiden en begeleiden van projecten op het gebied van de energietransitie, specifiek gericht op het adviseren over een duurzaam mobiliteitsbeleid.

Wie?
Onze opdrachtgever, een gemeente in Noord-Brabant, is op zoek naar een adviseur elektrisch rijden en laadinfrastructuur. Binnen deze afdeling werkt men onder andere aan de energiebesparing, mobiliteit en transitie naar een duurzame energievoorziening. Het team is verantwoordelijk voor de uitvoering van het energietransitieprogramma en duurzame mobiliteit. Binnen de gemeente bestaat de behoefte aan een transitie naar een energievoorziening die gebaseerd is op duurzame bronnen. Hiervoor werkt de gemeente samen met inwoners, bedrijven, onderwijs, woningcorporaties en andere overheden. Binnen deze opdracht bent u werkzaam ten behoeve van projecten op het gebied van elektrisch rijden en andere nieuwe ontwikkelingen initiatieven op het gebied van mobiliteit en duurzaamheid.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U adviseert de portefeuillehouder over elektrisch rijden en het bijdragen aan een breder duurzaam mobiliteitsbeleid.
 • U draagt zorg voor het (laten) uitvoeren van projecten die beschreven staan in het plan Elektrisch Rijden.
 • U bent verantwoordelijk voor het planmatig opschalen van de realisatie van 2000 laadpunten, onder andere via de opzet van wijklaadplannen (in samenwerking met de afdeling Realisatie en Beheer).
 • U bent verantwoordelijk voor het coördineren en monitoren van alle processen en projecten omtrent het elektrisch rijden.
 • U voert activiteiten en projecten uit die voortvloeien uit het plan Strategie Elektrisch Rijden en Laadinfrastructuur.
 • U biedt beleidsmatige advisering over nieuwe ontwikkelingen en initiatieven aan het college.
 • U draagt zorg voor het uitwerken / afronden van het project omtrent elektrisch openbaar (bus)vervoer.
 • U bent verantwoordelijk voor het actualiseren en uitvoeren van samenwerkingsprogramma’s op het gebied van innovatie en onderzoek met betrekking tot elektrisch rijden.
 • U vertegenwoordigt en creëert draagvlak voor dit project binnen 5 grote Brabantse gemeenten en provinciaal beleid.

Eisen

 • U hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van ruimte / milieu.
 • U hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring opgedaan in vergelijkbare functies binnen projecten op het gebied van energietransitie en bij voorkeur elektrisch rijden en laadinfrastructuur.
 • U hebt ervaring met de project(bege)leiding op het gebied van elektrisch rijden en laadinfrastructuur, bij voorkeur binnen de overheid.
 • U bent innovatief en hebt kennis van project- en procesmanagement.

Waar?
Noord-Brabant

Wanneer?
De functie is per 1 juli beschikbaar voor 32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2019, met een optie tot verlenging (2 x 12 maanden). U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Hoe?
Reageer vóór woensdag 19 juni 12:00 uur en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteren. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Stefan Warbout, 078-6549060. Referentienummer 190409.

Solliciteren

Printen, delen en doorsturen