Adviseur (beschermd) erfgoed (36 uur) 190412

U bent een adviseur erfgoed en hebt ervaring met het adviseren over de waarde van monumentale panden, vergunningen, restauratietechniek en financiering binnen een overheidsorganisatie.

Wie?
Onze opdrachtgever, een gemeente in de provincie Utrecht, is op zoek naar een adviseur (beschermd) erfgoed. Vanuit een specifieke vakgroep levert u een belangrijke bijdrage aan een gezond stedelijk leven bij ruimtelijke plannen en de herontwikkeling van erfgoed. De gemeente heeft circa 3.400 beschermde monumenten en 6 beschermde stads- en dorpsgezichten. Daarbij zijn het religieus erfgoed en de naoorlogse gebouwen beschermd, evenals binnenkort ook het jongste erfgoed binnen de gemeente. Binnen deze opdracht bent u verantwoordelijk voor het informeren van eigenaren of initiatiefnemers van beschermde monumenten over het zorgvuldig omgaan met het erfgoed.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

  • U informeert eigenaren van beschermde monumenten over uiteenlopende aspecten op het gebied van het gebouwde erfgoed, zoals het wijzigen van een beschermd monument, energiebesparende ingrepen en onderhoud.
  • U coördineert het traject van de activiteit Monument in de Omgevingsvergunningen (conform de Wabo) bij reguliere aanvragen.
  • U licht de plannen toe omtrent de activiteit Monument in de Omgevingsvergunningen bij de commissie Welstand en Monumenten van de gemeente.
  • U geeft voorlichting aan de eigenaren, aannemers en architecten ten aanzien van monumentale waarden en verbouwingsmogelijkheden, het vergunningenproces, restauratietechniek en financieringsmogelijkheden.
  • U verricht bouwhistorisch onderzoek in voorkomende gevallen.
  • U ondersteunt de toezichthouders bij de restauratie en verbouwing van monumenten.

Eisen

  • U hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding Bouwkunde, Bouwhistorie en/of Architectuurgeschiedenis en bij voorkeur een afgeronde aanvullende opleiding op het gebied van bouwhistorie en restauratie en/of architectuurgeschiedenis.
  • U hebt minimaal 6 jaar ervaring opgedaan in een vergelijkbare functie binnen de overheid (G40-gemeente) of een gespecialiseerd bureau.
  • U hebt aantoonbare en actuele kennis van en ervaring met de relevante wet- en regelgeving, zoals de Erfgoedwet, Wabo en bouwregelgeving

Waar?
Provincie Utrecht

Wanneer?
De functie is per direct beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2019, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Hoe?
Reageer vóór dinsdag 25 juni aanstaande en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteren. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Stefan Warbout, 078-6549060. Referentienummer 190412.

Solliciteren

Printen, delen en doorsturen