Programmamanager 2018195

U bent een programmamanager met ervaring met de inhoudelijke uitwerking en realisatie van strategische bestuursprogramma’s.     

Wie?
Onze opdrachtgever, een hoogheemraadschap in Zuid-Holland, is op zoek naar een programmamanager. Met de inzet van bijna 700 mensen en de nieuwste technieken draagt de opdrachtgever onder andere zorg voor gemalen, dijkverbeteringen en afvalwater. Daarnaast is het hoogheemraadschap verantwoordelijk voor gezond water en het bewaken van de kwaliteit van het oppervlaktewater.

Het hoogheemraadschap kent 4 bestuursprogramma’s: Veiligheid, Voldoende Water, Schoon en Gezond Water en Waterketen. U wordt resultaatverantwoordelijk voor de programma’s Veiligheid en Schoon en Gezond Water en rapporteert rechtstreeks aan de directie.

Deze nieuwe rol als ‘resultaatmanager’ is gecreëerd om duidelijkheid te scheppen over wie er binnen de organisatie verantwoordelijk is voor welke programma’s / thema’s. Vanuit uw rol beweegt u zich door de gehele organisatie (matrixstructuur) om doelstellingen gerealiseerd te krijgen. Eind 2018 zullen deze nieuwe sturingsfilosofie en rol worden geëvalueerd en wordt de zwaarte en inspanning op de programma’s herijkt.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken 

 • U geeft leiding aan de inhoudelijke uitwerking en realisatie van de strategische bestuursprogramma’s Veiligheid en Schoon en Gezond Water.
 • U bewaakt de strategische agenda door de doelen van het bestuur te vertalen naar een meerjarenplan dat waar nodig jaarlijks geactualiseerd wordt.
 • U bent resultaatverantwoordelijk en hebt daarbij oog voor de realisatie door teams en afdelingen.
 • U vertaalt de doelen van het bestuur (Waterbeheerplan) en de directie naar programmadoelen en concrete resultaten voor de lange, middellange en korte termijn en begroot en prioriteert deze.
 • U legt programmadoelen en concrete resultaten vast in een programmaplan in de termen van de 5 W’s: Wat willen we bereiken, Wanneer, Wat gaan we doen, Wat mag het kosten en Wie gaat het uitvoeren.
 • U verstrekt opdrachten tot realisatie van vastgestelde deelresultaten aan de teams en/of afdelingen, zorgt voor afstemming en bewaakt de realisatie van gemaakte afspraken.
 • U bewaakt de overall realisatie van het programma conform doelstelling, planning en budget.
 • U bent verantwoordelijk voor de afstemming met en verantwoording aan het bestuur.
 • U bewaakt de (proces)keten, signaleert bottlenecks en ketenproblemen en stuurt bij indien nodig.
 • U zet strategieën om in uitvoeringsplannen met duidelijke doelstellingen.

Eisen 

 • U beschikt minimaal over een wo werk- en denkniveau.
 • U hebt ruime ervaring met programmasturing, bij voorkeur binnen een overheidsomgeving.
 • U hebt aantoonbare leidinggevende ervaring.
 • U bent klantgericht en kunt onderhandelen (realistische ‘deals’ sluiten).
 • U kunt werkzaamheden organiseren en coördineren die door verschillende mensen worden uitgevoerd, stemt de werkzaamheden onderling af en bewaakt de voortgang.
 • U kunt anderen motiveren om gezamenlijke doelen te behalen en verschaft hen inzicht over hoe hun prestaties kunnen bijdragen aan de resultaten van het programma.
 • U beschikt over een helicopterview en politiek bestuurlijke sensitiviteit.

Waar?
Leiden

Wanneer?
De functie is per direct beschikbaar voor 32-36 uur per week. U treedt rechtstreeks in dienst bij onze opdrachtgever met daarna een mogelijkheid tot een benoeming voor onbepaalde tijd. U kunt deze opdracht alleen in loondienst uitvoeren. Bij een fulltime dienstverband betreft het een salarisindicatie van minimaal €4.038 (schaal 13) en maximaal €6.438 (schaal 14) bruto per maand. Daarnaast kent de opdrachtgever uitstekende secundaire voorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget (circa 20% van het totale salaris), de mogelijkheid om in overleg thuis te werken, ruime aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en goede opleidingsmogelijkheden. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Waarom?
Nieuwe functie binnen de organisatie.

Hoe?
Reageer vóór vrijdag 23 maart 12:00 uur en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteren. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met de heer Stam, 078-6549060. Referentienummer 2018195.

Solliciteren

Printen, delen en doorsturen