Manager projectbureau


Manager projectbureau - 230608

Je bent verantwoordelijk voor de gemeentelijke portefeuille en zorgt ervoor dat de 350 bouw- en renovatieprojecten goed en beheerst verlopen.

Waar kom je terecht?
Voor een gemeente in de provincie Utrecht is onze inzet gevraagd voor een projectmanager. Als projectmanager zet jij de nieuwe standaard neer voor projectbeheersing. Je werkt aan de voorbereiding en implementatie van de methode projectmatig creëren (PMC) binnen het team Programma’s en Projecten zodat de projectadministratie op orde komt.

Je bent verantwoordelijk voor de portefeuille en zorgt ervoor dat de 350 bouw- en renovatieprojecten goed en beheerst verlopen. Dit doe je samen met jouw collega’s en de programma- en projectmanagers. De implementatie van PMC is dan in volle gang. De nieuwe inzichten die daaruit voortkomen vertaal jij in aanpassingen van de processen, systemen en aanpassingen van de werkwijze van de medewerkers.

Je geeft leiding aan een team met 6 medewerkers en rapporteert aan de manager van Programma’s en Projecten van de vastgoedorganisatie van de gemeente. De 50 medewerkers van Programma’s en Projecten zorgen samen voor het op tijd ontwikkelen van veilig, duurzaam en eigentijdse huisvesting voor een grote diversiteit aan gebruikers van de gebouwen. Dit doen ze vanuit het integraal projectmanagement model waarbij participatie met de omgeving een van de pijlers is. Als projectmanager neem je deel aan het managementteam van Programma’s en Projecten.

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt en stelt jouw team verder samen en past je steeds aan, aan nieuwe werkwijzen, expertisen en behoeften.
 • Je vervult de rol van opdrachtgever voor het invoeren en implementeren van de werkwijze voor nieuwe systemen die PMC ondersteunen.
 • Je werkt aan het portfoliomanagement, overzicht en prioriteren van de investeringsprojecten, inclusief rapportages.
 • Je inventariseert de voortgang en kwaliteit van de projecten door periodieke evaluaties met de managers.
 • Je neemt deel aan de vakgroep Projectbeheersing van de gemeente waar je bijdraagt aan de doorontwikkeling van dit vakgebied.
 • Je adviseert over inkoop- en contractstrategie bij verschillende typen projecten en treedt op als contracteigenaar van de inkoopcontracten.
 • Je adviseert over de beleidskaders inkoop en evalueert de prestaties van de leveranciers.
 • Je neemt deel aan het managementteam van Programma’s en Projecten.
 • Je werft nieuwe collega’s en je voert ontwikkelgesprekken met teamleden.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over wo-werk- en -denkniveau en hebt bij voorkeur een afgeronde wo-opleiding.
 • Je hebt meer dan 4 jaar ervaring met contractmanagement.
 • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring als leidinggevende.
 • Je hebt bij voorkeur meer dan 4 jaar ervaring met projectbeheersing voor investeringsprojecten.
 • Je hebt bij voorkeur een PRINCE2-certificaat of je hebt ervaring met projectmatig creëren (PMC).

Kenmerken
Parttime / Fulltime: 27-36 uur
Looptijd: start zo snel mogelijk tot begin april 2024 met optie tot verlenging van 18 x 1 maand
Locatie: Utrecht / mogelijkheid tot hybride werken
Gesprek: donderdag 28 september

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór vrijdag 22 september 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze consultant Jop Verhulst of Valente Westbroek, bel 078-654 90 60. Referentienummer 230608.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.

Deze vacature is verlopen


Jop Verhulst

Jop Verhulst


Copyright ©2024 - Van Dijk Employment Services