Adviseur mobiliteitsmanagement (32-36 uur) 190069

U bent een adviseur mobiliteitsmanagement met ervaring met het organiseren en realiseren van mobiliteitsmanagementmaatregelen binnen grote en kleine opgaven en projecten van een gemeente.

Wie?
Onze opdrachtgever, een gemeente, is op zoek naar een adviseur mobiliteitsmanagement. De gemeente werkt met externe partners aan het realiseren van maatregelen gericht op sturing en beïnvloeding van reis-, rij- en keuzegedrag. Op deze manier draagt de gemeente bij aan een gezond stedelijk leven voor iedereen. De kern van uw werkzaamheden zullen bestaan uit het organiseren en realiseren van maatregelen op het gebied van mobiliteitsmanagement. De uitvoering van deze maatregelen heeft de gemeente bijna helemaal ondergebracht binnen de regionale samenwerking Goedopweg. Binnen Goedopweg wordt samengewerkt door medewerkers van de gemeente en medewerkers van andere overheden uit de regio Midden-Nederland. Zij zetten zich in voor een betere bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken vanuit Goedopweg 

  • U stuurt het team Doelgroepenaanpak aan en bent daarmee verantwoordelijk voor de projecten die door dit team worden uitgevoerd.
  • U werkt samen met collega’s van Goedopweg en de bestuursadviseurs van de moederorganisaties aan inhoudelijke win-winsituaties en aansluiting op de beleidsdoelen van de moederorganisaties.
  • U bereidt met andere betrokkenen besluiten voor die aan de stuurgroep moeten worden voorgelegd.

Taken vanuit de gemeente 

  • U fungeert als trekker van het team Mobiliteitsmanagement en bent daarmee verantwoordelijk voor de beheerste uitvoering van het plan van aanpak van Doelgroepenaanpak (inclusief het coördineren van de noodzakelijke politiek- bestuurlijke besluitvorming).
  • U coördineert de beleidsadvisering over de inzet van mobiliteitsmanagement binnen grote en kleine opgaven en projecten in de stad.
  • U stuurt op kennisopbouw en kennisborging van mobiliteitsmanagement door collega’s samen met de gedragsexpert.
  • U werkt als lid van het kernteam van het programma Mobiliteits- en Verkeersmanagement samen met de programmamanagers en de trekkers van Verkeersmanagement, Smart Mobility en Goederenvervoer aan de integrale uitvoering van het programma.

Eisen 

  • U beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding.
  • U hebt minimaal 5 jaar ervaring als programma- en/of projectmanager binnen het domein mobiliteit.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Wensen 

  • U hebt relevante werkervaring opgedaan in een soortgelijke functie of met een soortgelijke opgave.

Waar?
Utrecht

Wanneer?
De functie is per direct beschikbaar voor 32-36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste 1 oktober 2019, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Hoe?
Reageer vóór woensdag 20 maart en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteren. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Jesca Heijker, 078-6549060. Referentienummer 190069.

Solliciteren

Printen, delen en doorsturen