Omgevingsmanager / Adviseur omgevingsmanagement

Bent u een omgevingsmanager of adviseur omgevingsmanagement en op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de infrastructuur of het ruimtelijk domein? Dan zijn wij naar u op zoek!

Wie is Van Dijk Employment Services?
Van Dijk Employment Services is met haar bijna 40-jarig bestaan een zeer ervaren speler op het gebied van interim-management, projectmanagement en advisering. Dit doen wij als betrokken partner binnen ruim 200 overheidsprojecten door heel Nederland. Deze projecten en programma’s bevinden zich op het gebied van ruimtelijke ordening, infrastructuur, bouw en vastgoed.

Met een hecht team werken wij bij Van Dijk Employment Services elke dag aan het vinden van de juiste persoon voor de meest uiteenlopende projecten bij één van onze vele opdrachtgevers. Mede door ons uitgebreide netwerk en expertise binnen ons vakgebied weten wij de verwachtingen van onze kandidaten te overtreffen.

Vanaf 2006 zijn wij betrokken bij het invoeren van de IPM-rollen binnen infrastructurele projecten. Eerst bij Rijkswaterstaat, maar ondertussen hebben veel opdrachtgevers de transitie ingezet naar het werken volgens het IPM-model, vaak gecombineerd met strategisch omgevingsmanagement (SOM), de participatie van belanghebbenden en de beheersing van alle conditioneringsaspecten. Tot onze opdrachtgevers behoren dan ook waterschappen, provincies, gemeenten en andere (project)organisaties binnen het ruimtelijk domein.

Wij zijn dan ook doorlopend op zoek naar professionals voor diverse functies op het gebied van omgevingsmanagement. Herkent u zich in onderstaand profiel? Dan bent u waarschijnlijk de mogelijke kandidaat voor het volgende project bij één van onze opdrachtgevers! Herkent u zichzelf niet in het onderstaande profiel? Geen probleem, we kijken graag samen naar alternatieve mogelijkheden.

Wat kunt u verwachten in een functie op het gebied van omgevingsmanagement?
Als omgevingsmanager of adviseur omgevingsmanagement bent u verantwoordelijk voor het omgevingsmanagement binnen verschillende projectfases van projecten binnen het ruimtelijk domein.  

Uw werkzaamheden kunnen onder andere de volgende onderdelen bevatten:

  • U bent verantwoordelijk voor of adviseert over het ontwikkelen, beschrijven, bewaken en uitdragen van het omgevingsplan en de communicatie en afstemming met bevoegd bestuur, bewoners en belanghebbenden in het plangebied. 
  • U brengt stakeholders in kaart en sluit overeenkomsten op basis van de uitgangsprincipes van het strategisch omgevingsmanagement. 
  • U draagt zorg voor de conditioneringsaspecten (vergunningen, kabels en leidingen, niet gesprongen explosieven, verkeersafwikkeling en archeologie). 
  • U zorgt samen met de technisch adviseurs binnen de projecten voor de specificaties en borging van klanteisen (KES) in de contracten en de naleving daarvan tijdens de uitvoering.

Wat kan onze opdrachtgever verwachten van een professional op het gebied van omgevingsmanagement?
Wensen

  • U beschikt over een afgeronde hbo- / wo-opleiding in een relevante studierichting.
  • U hebt kennis van en ervaring met het toepassen van strategisch omgevingsmanagement binnen infrastructurele of ruimtelijke projecten.
  • U hebt ervaring met omgevingscommunicatie en het afstemmen met bestuurders.
  • U hebt ervaring met conditioneringsaspecten (milieu, kabels en leidingen, flora en fauna, niet gesprongen explosieven, archeologie, vergunningen en verkeersplannen).
  • U hebt bij voorkeur ervaring met het werken binnen IPM-teams.

Waar?
De mooiste projecten door heel Nederland. Van Groningen tot Limburg en van Den Haag tot Enschede.

Wanneer?
De functies zijn beschikbaar van 8 tot 36 uur per week

Hoe?
Heeft u of krijgt u binnenkort tijd beschikbaar en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze consultants via ons telefoonnummer 078-654 90 60 of mail ons via info@vandijkwerkt.nl.

Solliciteren

Printen, delen en doorsturen