Adviseur projectbeheersing (20-36 uur) 190202

U bent een PRINCE2-gecertificeerde adviseur projectbeheersing met ervaring met het integrale beheerproces van een programma binnen een politiek-bestuurlijke omgeving.

Wie?
Onze opdrachtgever, een waterschap in Zuid-Holland, is op zoek naar een adviseur projectbeheersing voor het programma Transitie Waterschapswegen. Het programma moet invulling geven aan het bestuurlijke principebesluit van het waterschap om de wegentaak over te dragen aan de gemeenten binnen het beheergebied. De uitvoering van het programma valt onder de verantwoordelijkheid van de afdeling Projecten en Uitvoering. Daarnaast draagt het programma bij aan de transitie in de interne organisatie op het gebied van assetmanagement van wegen (wegenbeheerprogramma), personele zaken en de bedrijfsvoering. Momenteel bevindt het programma zich in de eerste fase waarin contact gelegd wordt met gemeenten en de intentie voor een onderlinge samenwerking wordt verkend. Ook worden er voorbereidingen getroffen voor de tweede fase, waarin het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst wordt voorbereid. U maakt onderdeel uit van het projectteam dat verantwoordelijk is voor de transitie van de waterschapswegen. U legt verantwoording af aan de manager projectbeheersing en werkt in nauwe samenwerking met de projectmanager, technisch manager, contractmanager en omgevingsmanager binnen het IPM-team.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent, samen met de manager projectbeheersing, verantwoordelijk voor het integrale beheerproces binnen het programma.
 • U houdt toezicht op de processen op het gebied van scope-, plannings-, risico-, kwaliteits-, rapportage-, financieel en capaciteitsmanagement.
 • U ondersteunt de manager projectbeheersing door het uitvoeren van diverse werkzaamheden binnen de beheerprocessen van het programma.
 • U fungeert als het aanspreekpunt voor het projectteam op het gebied van projectbeheersing.
 • U signaleert risico’s en procesafwijkingen en neemt indien nodig maatregelen.

Eisen

 • U beschikt minimaal over een hbo+ werk- en denkniveau.
 • U bent in het bezit van het certificaat PRINCE2 Foundation.
 • U hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Wensen

 • U hebt kennis van en ervaring met projectbeheersingsaspecten, waaronder scope-, plannings-, risico-, kwaliteits-, rapportage-, financieel en capaciteitsmanagement.
 • U hebt ervaring met systemen, methodes, normen en richtlijnen op het gebied van projectmanagement, projectbeheersing en financieel management (zoals RISMAN en PRINCE2).
 • U hebt kennis van politiek-bestuurlijke processen en beschikt over bestuurlijke sensitiviteit.

Waar?
Ridderkerk

Wanneer?
De functie is per 13 mei beschikbaar voor 20-36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2019, met een optie tot verlenging (maximale inhuurperiode van 24 maanden). U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Hoe?
Reageer vóór dinsdag 30 april 12:00 uur en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteren. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Guido Lamet, 078-6549060. Referentienummer 190202.

Solliciteren

Printen, delen en doorsturen