Planningsadviseur (32-36 uur) 190372

U bent een planningsadviseur die ervaring heeft opgedaan met planningen en planningsadvies binnen een (technische) projectomgeving.

Wie?
Onze opdrachtgever, een gemeente in Noord-Holland, is op zoek naar een planningsadviseur voor het team Risicomanagement, Planning en Kosten van het Ingenieursbureau. Het team levert kosten-, plannings- en risicoadviseurs en managers projectbeheersing aan projecten. Op het gebied van planning is een stevige vakgroep actief. Daarin wordt kennis en ervaring gedeeld, worden werkwijzen ontwikkeld en verschillende ontwikkelingen aangestuurd die de kwaliteit en bijdrage van planningsadviseurs binnen het Ingenieursbureau verder vergroten. Het werken in de openbare ruimte wordt steeds complexer. Als planningsadviseur bent u verantwoordelijk voor de planning van verschillende projecten. U bent van het begin tot het eind van een project betrokken en zorgt nadrukkelijk voor het overzicht van alle activiteiten, inclusief de uitvoeringsfase. Juist in die fase komen veel fysieke raakvlakken en samenwerkingen met andere partijen samen. U zorgt ervoor dat het projectmanagement de stuurinformatie heeft om het project succesvol uit te kunnen voeren.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken 

 • U bent specialistisch adviseur en/of lid van meerdere projectteams, welke infrastructuurprojecten en gebiedsontwikkelingen in de verkennings-, voorbereidings- en uitvoeringsfase realiseren.
 • U zit in het kernteam van strategische projecten en staat de projectmanager bij in het realiseren van complexe opgaven.
 • U adviseert over projectactiviteiten in de tijd, over het kritieke pad en mogelijke alternatieven daarvoor.
 • U structureert activiteiten en brengt doorlooptijden en afhankelijkheden in beeld.
 • U stelt een integrale projectplanning op waarbij u een passend detailniveau en visualisaties kiest.
 • U fungeert als sparringpartner voor het projectteam, adviseert over strategische plannings- en structureringskeuzes, zorgt voor tegenspraak en stelt analyses, scenario’s, modellen en prognoses op.
 • U bent de verbindende schakel tussen de projectteamleden en/of adviseurs van het project op het gebied van tijd en fasering en haalt informatie op om producten op te stellen.
 • U bewaakt de voortgang en interne of externe ontwikkelingen met impact op de planning, rapporteert hierover aan het projectteam en signaleert afwijkingen en knelpunten.
 • U zorgt voor afstemming met andere planningsadviseurs over de aanpak, dilemma’s, oplossingen en de verdelingen van projecten en neemt actief deel aan de vakgroep Planning.

Eisen 

 • U hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur verkregen door een afgeronde technische opleiding (Civiele Techniek, Planologie of Bouwkunde).
 • U hebt minimaal 2 jaar ervaring opgedaan met planningen en planningsadvies binnen een (technische) projectomgeving, bij voorkeur binnen zowel de voorbereidings- als uitvoeringsfase van infrastructurele projecten en/of gebiedsontwikkelingen.
 • U hebt ervaring met Primavera en MS Project en bij voorkeur kennis van visualisaties in MS Visio of andere programmatuur.

Wensen 

 • U hebt ervaring opgedaan in de projectenwereld van infrastructuur en gebiedsontwikkeling in de voorbereidings- en uitvoeringsfase binnen een grootstedelijke omgeving.
 • U hebt ervaring opgedaan met aanverwante vakgebieden die impact / samenhang hebben met projectplanningen, zoals risicomanagement, contractering / inkoop en system engineering.
 • U hebt werkervaring opgedaan binnen de publieke sector (opdrachtgevende kant van projecten) en met besluitvorming in een bestuurlijke setting.
 • U hebt ervaring opgedaan binnen strategische / complexe projecten (omvang, doorlooptijd, omgevingscomplexiteit).

Waar?
Amsterdam

Wanneer?
De functie is per 1 augustus beschikbaar voor 32-36 uur per week. Deze functie is op projectbasis voor ten minste 1 jaar, met de intentie om na de inhuurperiode bij de opdrachtgever in dienst te treden. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Hoe?
Reageer vóór vrijdag 5 juli 12:00 uur en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteren. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Jop Verhulst, 078-6549060. Referentienummer 190372.

Solliciteren

Printen, delen en doorsturen