Procesmanager beleidsregels vergunningverlening (16 uur)


Procesmanager beleidsregels vergunningverlening (16 uur) - 200921

U bent een procesmanager die de verantwoordelijkheid draagt voor het opleveren van inhoudelijk vernieuwde en geheel nieuwe beleidsregels voor vergunningverlening, passend binnen de nieuwe Omgevingswet.

Wie?
Onze opdrachtgever, een hoogheemraadschap in Zuid-Holland, is op zoek naar een procesmanager voor het ontwikkelteam Beleidsregels. Op 1 januari 2022 gaat de nieuwe Omgevingswet van kracht. De huidige beleidsregels van het hoogheemraadschap voor vergunningverlening sluiten niet aan bij deze nieuwe wet. Daarom is de Waterschapsverordening (Wsv) opgesteld met daarin regels die aansluiten op deze Omgevingswet. Het Wsv is, op de besluitvorming na, gereed om tegelijkertijd met de Omgevingswet toegepast te gaan worden. Echter sluiten de beleidsregels van de huidige verordening niet aan op de nieuwe Wsv.

Als procesmanager komt u te werken op de afdeling Watersystemen en neemt u het voortouw en de verantwoordelijkheid voor de werkzaamheden rondom het opleveren van de beleidsregels voor het nieuwe proces van vergunningverlening. Binnen het project beschikt u over een groslijst van alle vergunningsplichtige activiteiten met daarin 6 prioriteiten die uitgevoerd moeten zijn voor 01-01-2022.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

  • U bent verantwoordelijk voor het opleveren van onder andere de uitgangspunten, formats, werkwijzen voor (de ontwikkeling van) de nieuwe beleidsregels.
  • U bent verantwoordelijk voor het opleveren van nieuwe of inhoudelijk geactualiseerde beleidsregels.
  • U draagt zorg voor overgangsregelingen en de eventuele aanpassing van bestaande beleidsregels die nog bruikbaar zijn.
  • U bent verantwoordelijk voor de voorbereiding van bestuurlijke voorstellen voor het besluitvormingsproces dat in de 2e helft van 2022 wordt doorlopen.
  • U zorgt voor een goede interne en externe afstemming om de genoemde werkzaamheden te kunnen realiseren.
  • U zorgt voor de aanbevelingen en aandachtspunten voor de vervolgaanpak en het beheer van de beleidsregels van de vergunningverlening na 1 januari 2022.
  • U werkt, samen met het team, de planning uit en u begeleidt en stuurt de uitvoering van de planning bij, waarbij gedacht wordt aan een “scrum-light” aanpak.

Eisen

  • U beschikt over een relevante afgeronde opleiding en over academisch werk- en denkniveau.
  • U heeft kennis van en ervaring met het doelgericht aansturen van een team.
  • U heeft ervaring met waterschapswerk en relevante regelgeving.

Wensen

  • U heeft kennis van en ervaring met het maken van een planning voor het uitvoeren van de werkzaamheden.
  • U heeft ervaring met het monitoren van de planning en met het evalueren van de werkzaamheden ten opzichte van de planning.
  • U heeft affiniteit met de inhoud van het project, zoals waterbeheer en regelgeving.
  • U heeft ervaring met het activeren en motiveren van een team / collega’s.

Waar?
Regio Rotterdam

Wanneer?
De functie is per midden december beschikbaar voor 16 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste midden augustus 2021, met een optie tot verlenging.

Hoe?
Reageer vóór donderdag 26 november 15:00 uur en stuur uw cv naar info@vandijkwerkt.nl of klik op Solliciteer direct. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Jan van Workum, 078-6549060. Referentienummer 200921.

Deze vacature is verlopen



Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services