Ruimtelijk strateeg water en bodem sturend


Ruimtelijk strateeg water en bodem sturend - 240347

Jij als ruimtelijke strateeg hebt de regisserende rol bij de uitwerking van het thema water en bodem sturend in het handelingsperspectief bij een grote regionale overheidsorganisatie.

Waar kom je terecht?
De organisatie werkt elke dag met 1.500 medewerkers om de regio mooi, schoon, welvarend en gaaf te houden. De komende jaren staat de organisatie voor de opgave om het belang van een duurzaam water- en bodemsysteem op orde te brengen en de doorwerking in ruimtelijke ordening en inrichting te gaan stimuleren en borgen. Dit thema, water en bodem sturend, krijgt de komende jaren een prominente plek in het handelingsperspectief van de organisatie.

Het team Ruimte & Leefomgeving zal groeien naar ongeveer 30 medewerkers doordat het team een meer regisserende rol gaat aannemen. Het team Ruimte & Leefomgeving kent 3 deelteams: Ruimtelijke plannen, coördinatie & advies, Integrale projecten en Integrale planvorming.

Je maakt onderdeel uit van het deelteam Integrale planvorming. Het deelteam wordt functioneel aangestuurd door een coördinator. Het team werkt samen aan diverse opgaven en plannen vanuit een eigen rol en expertise. Op dit moment zijn de belangrijkste thema’s de verstedelijking, water en bodem sturend, natuur en landbouw, energie en klimaat, leefbaarheid en ruimtelijke kwaliteit en landschap.

Wat ga je doen?

  • Je bent trekker van het provinciaal expertteam water en bodem sturend. Dit team bestaat uit specialisten van verschillende beleidsthema’s, waaronder water, bodem, klimaat en landschap.
  • Je werkt aan het opstellen van een uitvoeringsstrategie water en bodem sturend waarin je de landelijke uitvoeringsstrategie vertaalt naar provinciale beleids-, inrichtings- en beheertaken. Dit doe je samen met het expertteam en andere medewerkers en partners.
  • Je zorgt voor de bestuurlijke inbedding van het thema water en bodem sturend.
  • Je bent de ambassadeur voor het thema water en bodem sturend.
  • Je adviseert bij het opstellen van de gebiedsprogramma’s in de regio’s.
  • Je draagt bij aan de uitwerking van het provinciaal Ruimtelijk Voorstel, het programma Vitaal Landelijk Gebied Gelderland, Verstedelijkingsstrategieën en de actualisatie van de Omgevingsvisie.
  • Je onderhoudt contact met het Rijk over het thema water en bodem sturend.

Wat breng je mee?

Eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding.
  • Je hebt meer dan 4 jaar recente ervaring in de ruimtelijke ordening.
  • Je hebt meer dan 4 jaar recente ervaring met het water- en bodemsysteem in relatie tot ruimtelijke ordening en inrichting.

Wensen

  • Je hebt ervaring met projectleiding.
  • Je hebt ervaring met de werking van het water- en bodemsysteem.
  • Je hebt met projecten in de ruimtelijke ordening/ontwikkeling in relatie tot de ondergrond.
  • Je hebt ervaring met beleidsvorming.

Kenmerken
Parttime: 24 uur
Looptijd: start maandag 27 mei (uiterlijks maandag 1 juli) tot en met eind juni 2025 met optie tot verlenging van een half jaar
Locatie: Arnhem

Solliciteer nu!
Spreekt deze opdracht je aan? Stuur dan je cv vóór vrijdag 3 mei 12.00 uur. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze consultants Jop Verhulst en Valente Westbroek, bel 078-654 90 60. Referentienummer 240347.

Waarom kiezen voor Van Dijk?
Wij werken aan de mooiste projecten in de ruimtelijke ordening en infrastructuur door heel Nederland. Dit doen we samen met de rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen en andere (semi)overheden. Bij ons heb je een zeer grote kans dat je op het juiste project terechtkomt, want we luisteren naar wat jij wilt en waar de opdrachtgever echt naar op zoek is. Je ervaart onze kernwaarden Betrouwbaar: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, Professioneel: we maken verwachtingen waar en Betrokken: we hebben aandacht voor je.



Copyright ©2019 - Van Dijk Employment Services